Најновије

ПЕСКОВ "ПРОСУО" ЛОНДОН: Власт прешла на "ратни режим", а грађани стежу каиш!

Милитаризација Велике Британије је камуфлажа унутрашњих проблема у привреди, где тамошњи грађани стежу каиш, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Песков

Песков

"Многи покушавају да искористе ситуацију у Украјини, ескалирајући је вештачки и намерно, за решавање унутрашњих проблема. Свесни смо тешке економске ситуације у Великој Британији. Британским грађанима није баш лако јер морају да стегну каиш", рекао је Песков, коментаришући изјаву британског премијера Ришија Сунака о преласку британске одбрамбене индустрије на "ратни режим".

Према његовим речима, милитаризација одређеног сегмента привреде је камуфлажа у позадини свих тих потешкоћа.

Песков је додао да се Русија придржава концепта стварања "санитарне зоне" у Украјини, како би се заштитила од ракета великог домета.

"Ништа се у том погледу не мења", указао је Песков. Напоменуо је да је питање борбе против ракетног наоружања дугог домета, који се испоручује Украјини и могућих напада на места где су концентрисани, "више у надлежности оружаних снага Русије".

Одговарајући на питање како Кремљ оцењује улогу првог руског председника Бориса Јељцина у формирању модерне Русије, Песков је казао да је његову улогу тешко проценити.

Прочитајте ОВДЕ шта Никезић тврди о аеродрому Никола Тесла и уговору са Французима

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА