Najnovije

PESKOV "PROSUO" LONDON: Vlast prešla na "ratni režim", a građani stežu kaiš!

Militarizacija Velike Britanije je kamuflaža unutrašnjih problema u privredi, gde tamošnji građani stežu kaiš, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Peskov

Peskov

"Mnogi pokušavaju da iskoriste situaciju u Ukrajini, eskalirajući je veštački i namerno, za rešavanje unutrašnjih problema. Svesni smo teške ekonomske situacije u Velikoj Britaniji. Britanskim građanima nije baš lako jer moraju da stegnu kaiš", rekao je Peskov, komentarišući izjavu britanskog premijera Rišija Sunaka o prelasku britanske odbrambene industrije na "ratni režim".

Prema njegovim rečima, militarizacija određenog segmenta privrede je kamuflaža u pozadini svih tih poteškoća.

Peskov je dodao da se Rusija pridržava koncepta stvaranja "sanitarne zone" u Ukrajini, kako bi se zaštitila od raketa velikog dometa.

"Ništa se u tom pogledu ne menja", ukazao je Peskov. Napomenuo je da je pitanje borbe protiv raketnog naoružanja dugog dometa, koji se isporučuje Ukrajini i mogućih napada na mesta gde su koncentrisani, "više u nadležnosti oružanih snaga Rusije".

Odgovarajući na pitanje kako Kremlj ocenjuje ulogu prvog ruskog predsednika Borisa Jeljcina u formiranju moderne Rusije, Peskov je kazao da je njegovu ulogu teško proceniti.

Pročitajte OVDE šta Nikezić tvrdi o aerodromu Nikola Tesla i ugovoru sa Francuzima

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA