Најновије

ДЕТОНАЦИЈА! Руске снаге погодиле штаб украјинске војске у Одеси

Координатор тајне организације која делује у интересу руских власти на територији коју контролише Украјина јавља да су Одесом одјекнуле три експлозије, од којих је једна у близини трга где се налази штаб "Пивдењ".

Оружане снаге Русије су протекле ноћи погодиле штаб украјинске војске у близини трга Куликово поље у Одеси, рекао је координатор тајне организације која делује у интересу руских власти на територији коју контролише Украјина Сергеј Лебедев.

"Синоћ је погођен центар Одесе. Наши чланови јављају да су градом одјекнуле три експлозије. Друга се чула из правца трга где се налази штаб 'Пивдењ'", рекао је Лебедев.

Према његовим речима, у том правцу је виђено више аутомобила хитне помоћи, војска и Служба безбедности Украјине која је оградила трг.

"Између две експлозије се чуло пуштање ракете система ПВО из правца Школског аеродрома, а онда се чула још једна експлозија", додао је Лебедев.

Осим тога, у 23:40 се јачи звук са детонацијом чуо у близини луке у граду Черноморску (бивши Иљичевск).

Према онлајн мапи Министарства за дигиталне трансформације Украјине, 30. априла у 23:27 објављена је узбуна за ваздушни напад у Одеској области, који је трајао приближно 50 минута.

Притом, руске снаге су погодиле хангар са украјинском војном техником у Дмитровки у Николајевској области, додао је Лебедев и навео да су у протекла 24 сата су погођени и кампови у Очакову које су Оружане снаге Украјине користиле за смештај војника.

Као одговор на нападе Оружаних снага Украјине на цивилне циљеве, руске трупе редовно изводе ударе на инфраструктуру, локације где је размештана војска и опрема Оружаних снага Украјине, као и плаћеници из иностранства.

ОВО НИ ХИТЛЕР НИЈЕ РАДИО: Пакао у Кијеву, кренуло је оно најгоре

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА