Најновије

Приказ стрипа "Ноћ мрачног витеза":Још један сјајан и модеран Бетмен

Колекција најновијих изабраних прича из ДЦ мултиверзума Чаробне књиге нам у броју 14 доноси мрачну причу из мрачне ноћи о мрачном витезу.

Фото: Чаробна књига

Марк Симпсон, који је много познатији по уметничком имену Џок, је шкотски цртач са многим квалитетима, а када се ради о дочаравању атмосфере ноћи, нестанка струје, борби по мрклом мраку, тешко да ће се било који цртач ДЦ (а и шире) боље снаћи у овим околностима од њега. 

И не само то, Џок је комплетан аутор ове књиге, дакле осим сјајног цртежа којим нас је очарао у Бетмену који се смеје, видимо и таленат у писању сценарија.

Бетмен би требало да има лаган задатак, да испрати премештај опасног криминалца и свог доброг познаника ЕМП- а из Луднице "Аркам" у његов нови дом Острво "Блекгејт", две најудаљеније тачке Готама. 
То је нови план амбициозне бивше социјалне раднице, а сада челнице Затворског бироа Готама - Васкезове, иритантног носиоца нових иницијатива у домену опхођења према затвореницима, која се не мирише ни са Гордоном.

Наравно, ништа не иде како би требало, све градске банде желе опасног криминалца, да га елиминишу или ослободе, што зависи од фракције којој припадају.
Бетмен мора да га заштити и задржи далеко од свих, прелази делове града као нивое игрице по мрклом мраку, водећи рачуна о животу зликовца, трпећи тешке батине...

ЕМП има своју причу, осећања, полиција можда и није оличење борбе против криминала, а ту је и одличан обрт на крају...

Још један сјајан и модеран Бетмен.
Нарочито обратите пажњу на мапе кретања како би радња била јаснија.

Најбитније, Бетмен нема супермоћи, он није класичан суперхерој јачи од локомотиве, бржи од метка и у стању да прескочи највише зграде, а и не би требало да буде...

Свака препорука за читање књиге Ноћ мрачног витеза, а за издавача још једна у низу похвала, овог пута и за одабир формата књиге.

Да не заборавимо да честитамо диван јубилеј нашег најбољег стрип издавача, као и издавача књига, односно 20. рођендан Чаробне књиге!
Слављеник нас је частио сјајним попустима (који још увек трају), а надамо се да ћемо дуго година да заједно славимо сваког септембра!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА