Најновије

ХАОС У ЈУЖНОДОЊЕЦКОМ ПРАВЦУ! Руски снајперисти елиминисали непријатељску војску

У непосредној близини линије борбеног додира са непријатељем на граници Запорожја и Доњецке Народне Републике, неколико борбених група снајпериста из извиђачких јединица групе трупа Восток даноноћно су на борбеном дежурству

Министарство одбране Русије објавило је снимак борбеног рада снајпериста извиђачких јединица групе трупа "Восток" како уништавају непријатељску војску и пружају ватрену подршку јуришним јединицама у Јужнодоњецком правцу.

У непосредној близини линије борбеног додира са непријатељем на граници Запорожја и Доњецке Народне Републике, неколико борбених група снајпериста из извиђачких јединица групе трупа Восток даноноћно су на борбеном дежурству.

У снајперској тројци сваки члан тима обавља своје функције - снајпериста, посматрач и покривач, али ако је потребно, чланови тима могу да замењују једни друге.

Посада се тихо приближава позицијама Оружаних снага Украјине, поставља заседу и почиње лов на удаљености од 800-1000 метара. Снајперска група може да лежи у таквој заседи до осам сати.

Снајперске групе подржавају моторизоване стрелце који јуришају на положаје Оружаних снага Украјине.

"Учествујемо у подршци јуришним групама, а радимо и сами, углавном ноћу. Боље је видети помоћу термовизира, јер током дана, због терена, понекад можда и не видите непријатеља", казао је снајпериста са позивним знаком "Гуљај".

ПУТИНОВ УДАРНИ ДЕКРЕТ: Завладала паника на западу

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА