Најновије

Ако нацрт ЗСО не буде послат Уставном суду, годину дана ништа од чланства у СЕ?

Приштина је у опасности да пропусти да ове године oсвоји "улазницу" у Савет Европе.

Ако нацрт ЗСО не буде послат у приштински Уставни суд, постоји опасност да се  гласање о чланству "Косова" у Савету Европе одложи за годину дана, каже директор Института за политичка истраживања "Кипред", Љуљзим Пеци, а преноси РТВ 21.

Према изворима "Албанијан поста", то ће бити услов за Приштину како би Комитет министара Савета Европе, на седници 16. и 17. маја, прихватио тзв. Косово као чланицу те организације, односно да га позове у чланство.

Пеци је нагласио да је међународна заједница две године заредом тражила од Косова да изради нацрт за ЗСО. Када тако нешто није урађено, они су сами направили нацрт.

"Не можемо да се ослободимо политичке и државне одговорности коју смо имали у стварању ЗСО, а сада морамо да се суочимо са политичком реалношћу. Земље Квинте су то саопштиле премијеру, премијер зна. Још једном понављам, ако нацрт сад не буде послат у Уставни суд, колико имам сазнања, гласање ће се одложити за годину дана. За годину дана све може да се промени. Битно је шта губимо у међувремену и које друге прилике нам могу испасти из руку ако сада не освојимо Савет Европе", рекао је Пеци.

БОРБА ЗА ЖИВУ ГЛАВУ! Три Украјинца препливала Дњепар и предала се Русима (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА