Најновије

ШОК МЕЂУ УКРАЈИНСКИМ ПОСМАТРАЧИМА: Само немо посматрали чудо које се десило

У изненађујућем развоју догађаја, на главну базу Војно-морске снаге Сједињених Држава (ВМС САД) "Норфолк" стигло је 50.000 тона нафте из руског града Новоросијска, што је изазвало шок међу украјинским посматрачима.

Овај податак потиче од Института за Црноморске стратешке студије, који се позива на информације добијене путем мониторинг сервиса Marinetraff.

Норфолк је познат као највећа војно-морска база у свету и кључна тачка за ВМС САД, са присуством четири ударне авионосне групе, 75 ратних бродова, 134 авиона и 11 авио хангара. Према извештају, танкер AVENCA, у власништву немачке компаније CHEMIKALIEN SEETRANSPORT GMBH из Хамбурга, напустио је Новоросијск 13. новембра и допремио нафту директно на источну обалу САД.

Овај догађај изазвао је извесне контроверзе и питања о тренутним енергетским и политичким односима између Русије и САД, посебно у контексту текућег конфликта у Украјини и постојећих санкција. Александар Клименко, предводник Мониторинг групе за санкције и слободу пловидбе Института, изразио је забринутост у вези са овим снабдевањем, што додатно указује на комплексност глобалних енергетских и геополитичких односа.

ПУЦА ХЕРСОНСКИ ФРОНТ! Падобранци праве велике проблеме украјинској армији

Иззвор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА