Најновије

Српске робе и даље нема, као ни динара! Срби са КиМ уочи празника: Људи се муче, а цене су папрене

Мештани Грачанице увелико се припремају за предстојеће празнике, Први мај, Ускрс, као и за Ђурђевдан.

Припрема се традиционална српска трпеза, али за неке од основних потрепштина, и како би подигли плате, пензије и остала давања морају отићи до најближег града у централној Србији.
Поред тога што на КиМ одавно нема српске робе, на коју су мештани навикли, јер је, како кажу, много квалитетнија, још једна отежавајућа околност је та што је одлука тзв. ЦБК којом се забрањује употреба динара, на снази већ четири месеца.

Ипак, наводе, традиција се мора поштовати и за најрадоснији хришћански празник мора имати свега.

- Спремамо се наравно за празнике, цене су приступачне. У централну Србију идемо по новац, када идемо купимо све што нам је потребно, а и овде се некако сналазимо. Овде нема српске робе и то је најгоре, али тако је како је - рекла је Слађана Здравковић.
- Ми стално празнујемо, сваки дан је празник када се има пара. Људи се муче, раде, има и оних који неће да раде, а цене су високе. Морамо да путујемо до централне Србије, јер без пара не можемо да седимо, не можемо ништа без пара да купимо - рекао је Радић Мирослав из Лепине.

- Ми имамо и Ускрс и славу, све заједно. Цене су папрене, али морамо да живимо - рекла је мештанка Грачанице.

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић је јуче у свом обраћању још једном подсетио да се нико из међународне заједнице није огласио поводом тога што већ десет месеци српска роба не може да уђе на територију јужне српске покрајине.

- Ми десет месеци немамо право трговине српском робом из централне Србије са КиМ. Десет месеци сви ћуте на кршење свих принципа протока људи и капитала - казао је Вучић и истиче да никог не интересује ни ЦЕФТА, ни Берлински процес.

УКРАЈИНЦИ СЕ ПОВУКЛИ И НАПУСТИЛИ ПОЛОЖАЈЕ! Руси одмах улетели! Када су чули наређења официра, настала општа бежанија!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА