Најновије

ДОДИК: Шмит и Лагумџија нису успели да омаловаже обраћање Цвијановић!

Жељка Цвијановић је на прави начин презентовала ставове Републике Српске на седници Савета безбедности УН-а изјавио је председник Републике Српске Милорад Додик и поручио да Кристијан Шмит и Златко Лагумџија нису успели да омаловажеречи речи српског члана Председништва БиХ.

- Видљиво је и да су спонзори резолуције о Сребреници омогућили да се обрати и нелегални Шмит, који опет није рекао ништа тачно о Републици Српској, али је веома чудно да је Савет безбедности дозволио да се обрати и Златко Лагумџија - написао је Додик на платформи Икс.
Лагумџија јесте амбасадор, али не може да говори у име БиХ и тамо је, како истиче, представљао само муслимански народ.

- На тај начин покушано је да се омаловажи то што је рекла Жељка Цвијановић, али то нису успели. Златко Лагумџија није могао да наступи без усаглашеног става Председништва БиХ. Он поново на такав начин руши БиХ јер не поштује њене институције, а за то криви друге - навео је Додик.

Ноћас је у Савету безбедности УН на захтев Русије одржана ванредна седница о БиХ, на којој се на захтев САД обратио и Шмит, који у Републици Српској није признат за високог представника, јер његово именовање није потврђено у Савету безбедности, како је то предвиђено Дејтонским мировним споразумом.
Лагумџија је амбасадор БиХ у УН из реда квоте Бошњака, који је без сагласности Председништва БиХ радио на припреми нацрта резолуције о Сребреници.

РУСКА АРМИЈА ПРЕСЕКЛА СВЕ КАНАЛЕ КОМУНИКАЦИЈЕ: Дуж целог фронта се мења слика

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА