Најновије

МИЛАНОВИЋ ЗА: Косово у СЕ, резолуцију о Сребреници и Бориса Тадића!

Председник Хрватске Зоран Милановић рекао је данас у Загребу да подржава најављену резолуцију о дану сећања на геноцид у Сребреници, која би требало да буде усвојена у УН, као и чланство Косова у Савету Европе, истичући да је то "политика Хрватске", а дотакао се и Бориса Тадића и Милорада Додика, те сарадње са њима.
Пати за Тадићем...

Пати за Тадићем...

"Ово је хрватска политика и ништа се неће променити", рекао је Милановић новинарима на бирачком месту у Загребу где је гласао на данашњим парламентарним изборима, пренела је Бета.

Када је реч о сарадњи у региону и односима са Србијом, ако буде премијер, Милановић је рекао да ће се према председнику Србије Александру Вучићу, или неком другом ко је избор српског народа, односити у складу са том чињеницом и важном поруком да се је избор грађана.

Он је додао да је имао одличну сарадњу са бившим председником Борисом Тадићем, али да сада грађани Србије имају "другачији избор".

„Променило се и у Црној Гори, тако да радимо нормално. Са Албанцима ћемо увек имати пријатељски однос, без амбиција да наудимо Србији, они су нам пријатељски народ. Има и Словенаца са којима су одлични односи, тако и са Мађарима, али не зато што је трилатерала Милановић, Орбан, Вучић, већ зато што је то наша суседна држава“, додао је Милановић, преноси новинска агенција Бета.

Он је оценио да "мапа нормализације у региону лежи у односима Срба и Хрвата, као и Црногораца и Бошњака".

„Без неспособне и штетне колонијалне администрације која годинама паразитира у Сарајеву и служи том народу и онемогућава га да користи чак и дио својих капацитета“, додао је председник Хрватске, који је поново критиковао високог представника у Босни и Херцеговини, поручивши да не представља никога осим одређених интересних група.

На питање о изјавама председника Републике Српске Милорада Додика о отцепљењу од БиХ, Милановић је рекао да Додик претерује и да га увек пријатељски опомиње да то не чини.

Подсећамо, данас се у Хрватској одржавају републички парламентарни избори. Највећи политички противник Милановића, Андреј Пленковић, кратко се јуче у Мостару срео са председником Србије, Александром Вучићем, али у јавност није давао никакве изјаве током кампање које се тичу Србије и српских политичких питања. Кампања у Хрватској је обележена напетом комуникацијом и свађама између Милановића и Пленковића.

Прочитајте ОВДЕ ко је како гласао у Савету Европе...

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА