Najnovije

MILANOVIĆ ZA: Kosovo u SE, rezoluciju o Srebrenici i Borisa Tadića!

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je danas u Zagrebu da podržava najavljenu rezoluciju o danu sećanja na genocid u Srebrenici, koja bi trebalo da bude usvojena u UN, kao i članstvo Kosova u Savetu Evrope, ističući da je to "politika Hrvatske", a dotakao se i Borisa Tadića i Milorada Dodika, te saradnje sa njima.
Pati za Tadićem...

Pati za Tadićem...

"Ovo je hrvatska politika i ništa se neće promeniti", rekao je Milanović novinarima na biračkom mestu u Zagrebu gde je glasao na današnjim parlamentarnim izborima, prenela je Beta.

Kada je reč o saradnji u regionu i odnosima sa Srbijom, ako bude premijer, Milanović je rekao da će se prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ili nekom drugom ko je izbor srpskog naroda, odnositi u skladu sa tom činjenicom i važnom porukom da se je izbor građana.

On je dodao da je imao odličnu saradnju sa bivšim predsednikom Borisom Tadićem, ali da sada građani Srbije imaju "drugačiji izbor".

„Promenilo se i u Crnoj Gori, tako da radimo normalno. Sa Albancima ćemo uvek imati prijateljski odnos, bez ambicija da naudimo Srbiji, oni su nam prijateljski narod. Ima i Slovenaca sa kojima su odlični odnosi, tako i sa Mađarima, ali ne zato što je trilaterala Milanović, Orban, Vučić, već zato što je to naša susedna država“, dodao je Milanović, prenosi novinska agencija Beta.

On je ocenio da "mapa normalizacije u regionu leži u odnosima Srba i Hrvata, kao i Crnogoraca i Bošnjaka".

„Bez nesposobne i štetne kolonijalne administracije koja godinama parazitira u Sarajevu i služi tom narodu i onemogućava ga da koristi čak i dio svojih kapaciteta“, dodao je predsednik Hrvatske, koji je ponovo kritikovao visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, poručivši da ne predstavlja nikoga osim određenih interesnih grupa.

Na pitanje o izjavama predsednika Republike Srpske Milorada Dodika o otcepljenju od BiH, Milanović je rekao da Dodik preteruje i da ga uvek prijateljski opominje da to ne čini.

Podsećamo, danas se u Hrvatskoj održavaju republički parlamentarni izbori. Najveći politički protivnik Milanovića, Andrej Plenković, kratko se juče u Mostaru sreo sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, ali u javnost nije davao nikakve izjave tokom kampanje koje se tiču Srbije i srpskih političkih pitanja. Kampanja u Hrvatskoj je obeležena napetom komunikacijom i svađama između Milanovića i Plenkovića.

Pročitajte OVDE ko je kako glasao u Savetu Evrope...

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA