Најновије

Дипломата у Бриселу открива: Улога новог закона о мобилизацији у испоруци оружја Кијеву

Испорука оружја је смислена само ако постоји значајан број обученог војног особља које може да користи ово оружје као и уз благовремено попуњавање губитака, оценио је неименовани дипломата.

Услов за нову испоруку НАТО оружја Кијеву био је усвајање строгог закона о мобилизацији у Украјини, како би се надокнадили губици украјинских снага, открио је неименовани дипломата у Бриселу.  

"Испорука оружја је смислена само ако постоји значајан број обученог војног особља које може да користи ово оружје у одбрамбеним или офанзивним операцијама, као и уз благовремено попуњавање губитака, због чега је неопходно активно регрутовање нових војника", истакао је дипломата.

Украјински председник Владимир Зеленски ће новим законом о мобилизацији да дотуче Украјинце, оценила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Нови закон о мобилизацији је усвојен без клаузуле о демобилизацији, која би омогућила војницима да се врате кућама након три године проведене на фронту. Како ствари сада стоје, сви који су мобилисани мораће да служе до краја сукоба са Русијом.

Припадници украјинских снага се осећају изданим новим правилима, пренели су поједини западни медији, позивајући се на речи војника која кажу да су "преварени и искоришћени", те да ће их употребљавати као "робове".

КРЕНУЛО РАЗМЕШТАЊЕ УКРАЈИНСКИХ СНАГА: Руска армија их провалила, па...

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube