Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ПРЕЛОМИО! Креће најстрашнија битка на фронту, предаја кључног града изричито забарњена!

Украјинске оружане снаге ће држати Волчанск до последњег војника, и поред губитака, додатне резерве се пребацују у град. Према извору у Генералштабу, главнокомандујући украјинске војске, генерал Александар Сирски је добио задатак да спречи предају града.

Команда оперативно-стратешке групе „Хортица“ пребацила је јединице и опрему специјалних снага из Харкова у Волчанск како би задржала град, односно његову јужну половину, пошто је северна половина скоро у потпуности под контролом руских снага, са изузетком малог просторау области машинског постројења. Према руским изворима, упркос жестоком отпору, јединице Оружаних снага Украјине ипак су протеране из централног дела града.

У том контексту, постало је познато да је шеф кабинета Зеленског Ермак имао разговор са главнокомандујућим Оружаних снага Украјине генералом Сирским, током којег је поставио задатак да задржи Волчанск до последњег и спречи руске снаге да заузиму град. У Кијеву страхују да ће после Волчанска Оружане снаге Русије имати прилику да оду у позадину Купјанске групе Оружаних снага Украјине. Волчанск је тренутно једини град у коме је даље могуће одржати одбрану.

"Наш извор у Генералштабу рекао је да је Ермак захтевао да Сирски задржи Волчанск на све неопходне начине, а војне специјалне снаге и опрема из Харкова су хитно пребачени у град", пише ТГ канал „Резидент“.

Према украјинским изворима, Волчанск ће поновити судбину Бахмута, такође ће бити потпуно уништен током офанзиве украјинских оружаних снага.

ПРЕДСЕДНИК ИРАНА ПОГИНУО У ПАДУ ХЕЛИКОПТЕРА! Ирански медији објавили стравичне вести: Нема знакова живота на месту несреће!

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube