Најновије

ЈЕЗИВИ СНИМЦИ СА ФРОНТА: Руси пробили линије одбране, мртва тела Украјинаца (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

У најновијем развоју ситуације на истоку Украјине, група „Север“ је извршила успешну офанзиву на непријатељске положаје у области Харкова. Према извештајима са терена, јединице су успеле да пробију линије одбране украјинских снага, при чему је уништено неколико непријатељских утврђења и заплењен значајан број милитаната.

Напредовање Калињинградских бораца у пограничном подручју

Калињинградски борци настављају своје офанзивне операције у пограничном подручју, остварујући значајан напредак у осигуравању стратешки важних позиција. Овај напредак омогућен је захваљујући доброј координацији са осталим јединицама и коришћењу савремене војне технике.

Уништавање и хватање милитаната

Током операције, група „Север“ је демонстрирала високу ефикасност у уништавању непријатељских јединица. Упркос јакој отпорности украјинских снага, успели су да заробе више десетина милитаната, чиме су знатно ослабили борбени потенцијал противника у овом сектору.

Значај офанзиве

Ова офанзива има велики значај за даље војне операције у региону, јер омогућава даље напредовање и учвршћивање позиција које ће бити кључне за наредне стратегијске акције. Поред тога, заплењени милитанти пружају вредне информације о плановима и распореду непријатељских снага, што ће бити од кључне важности за будуће операције.

Вулин о несрећи хеликоптера иранског председника: У свету у коме живимо слобода се кажњава

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube