Најновије

ОТКРИВЕНИ ТЕШКИ ЗЛОЧИНИ У АФРИНУ: Турци уништавају арапски идентитет и мењају демографију региона

Медији и локални извори разоткрили су масовне нападе и кршења снага турског режима и њихових терориста над цивилима и њиховом имовином у региону Африн у северној провинцији Алепо, саопштава сиријска агенција САНА.

Африн (Фото: САНА)

Према изворима, турске окупационе снаге и њихови плаћеници у Африну убили су више од 58 цивила, укључујући 9 жена, око 120 цивила је рањено. Поред тога, приметили су, као резултат ескалације кршења и криминалних радњи окупатора и њихових плаћеника против цивилног становништва, отето је више од 987 цивила, укључујући 92 жене.

Извори су указали да су терористичке организације повезане са турском окупацијом, под њеном директном контролом и подршком, уништиле или опљачкале 50 археолошких налазишта и прокријумчариле археолошке вредности на турско тржиште. Такође су уништили велике површине пољопривредних поља, посекли и ишчупали више од 72 хиљаде стабала маслина, које су били главни извор прихода локалног становништва.

Прошле године су плаћеници турских окупатора одузели 250 домова првобитним власницима, присиљавајући их да напусте смештај како би наметнули нову демографску стварност која испуњава планове, амбиције и илузије Ердогановог османског режима, додају извори.

Као доказ хаоса у Африну, који су заузеле турске снаге и њихови плаћеници, у региону је експлодирано 39 аутомобила, мотоцикала или експлозивних направа и мина, усмртивши и ранивши више од 170 цивила, укључујући много деце и жена. причињена су разарања и значајна материјална штета на државној и приватној својини.

У марту 2018. године, након инвазије турских окупационих снага и плаћеника на Африн, подручје је било сведок континуираних покушаја Ердогановог режима да промени демографију региона и избрише његову историју. У оквиру ових акција, називи округа, градова, насеља и села, као и тргови, већ су преименовани на турском језику, турски језик је уведен у општи образовни програм школа, подигнута је турска застава над школама, поред покушаја брисања културног и историјског идентитета региона уништавањем свих археолошких храмова који указују на арапски идентитет те области.

какав доказ Русија има против Азербејџана, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube