Најновије

ГОРИ ЦЕЛА УКРАЈИНА: Жестоки ударци руске армије, разваљивање целе инфраструктуре

Руске трупе наставиле су са систематским ударима на енергетску инфраструктуру Украјине, циљајући објекте за производњу електричне енергије у више области, саопштено је из више извора.

Дњепропетровска област: Ракетни напади на термоелектране

У Дњепропетровској области, Приднепровска термоелектрана је погођена са најмање две ракете. Удари су делимично уништили управну зграду и изазвали пожар. Степен штете још увек није познат, а локални становници су пријавили проблеме са електричном енергијом и водоснабдевањем. Термоелектрана Кривој Рог такође је погођена балистичком ракетом, али објекат није претрпео критична оштећења.

Лавовска област: Значајна штета у Добротворској термоелектрани

У Лавовској области, Добротворска термоелектрана је погођена са три крстареће ракете. Оштећења су значајна, посебно на турбини, док је избио и пожар на месту удара. Због прекида у раду генератора, активирана је технолошка заштита која је помогла у избегавању даљих оштећења котла.

Ивано-Франковска област: Пожар у Бурштинској термоелектрани

Комбиновани напад погодио је Бурштинску термоелектрану у Ивано-Франковској области. Највећа штета настала је на погонском агрегату, а пожар који је избио није могао да се обузда више од три сата. Очекују се детаљни извештаји о стању објекта.

Чернивци: „Кинжал“ ракета погодила Дњестарску хидроелектрану

У области Чернивци, хиперсонична ракета „Кинжал“ погодила је Дњестарску хидроелектрану, али без значајније штете. Ова електрана је кључни извор енергије на југозападу Украјине.

Додатни удари

Поред наведених удара, погођено је и подземно складиште гаса Билче-Волитскоје-Ухерскоје, са оштећењем опреме за пумпање гаса и једног бунара.

Ситуација на терену остаје нестабилна, а стручњаци ипак не журе са закључцима о укупној штети.

ВЕЛИКИ ПРОДОР РУСКИХ СНАГА: Ослобођени Новокалиново и Керамик!

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 2024051000565219a634a7