Најновије

ЗА ЗАПАДНЕ МЕДИЈЕ РАТ У УКРАЈИНИ ЈЕ ВЕЋ ГОТОВ: Ниједно америчко оружје неће зауставити руску офанзиву на лето

Све украјинске јединице на фронту су већ толико исцрпљене да ниједно америчко оружје неће зауставити руску офанзиву на лето – ову прогнозу објављују и водећи, Кијеву наклоњени, западни медији. Од Реутерс и "NBC news" до "Associated Press" и Политицо.

- Да сам на месту начелника Генералштаба Оружаних снага Русије Валерија Герасимова ишао бих напред свом снагом док год имам прилику“, оценио је у интервјуу “NBC news” Метју Форд, професор војних студија на Шведском универзитету одбране у Стокхолму.
Метју је навео да је руска војска последњих дана ослободила неколико насеља у Донбасу: Новокалиново, Семјоновку, Соловјево, Новобахмутовку и Очеретино (Авдејевско-Покровски фронт), и Богдановку (Часов-Јарски фронт).

Новинари Реутерс посетили су линију фронта код Купјанска. Украјинци су им рекли да ће америчке испоруке оружја почети прекасно да би се зауставио руски продор до реке Оскол.

Британска новинска агенција посебно указује да јединицама Оружаних снага Украјине на Купјанском фронту не недостају наоружање и муниција већ првенствено војници:
„Најважнији извор слабости Украјине је недостатак војника“, потврдио је и Конрад Музика, директор пољске војне консултантске компаније Рошан. И проценио:

„Мислим да ће се ситуација за украјинске оружане снаге наставити да погоршава у наредна три месеца“.

Метју Савил, директор у британском Краљевском институту за одбрамбене студије, упозорио је „западне структуре“:

– Украјинци ће неке позиције уступити Русима. То ће се догодити у много неповољнијој ситуацији [за Украјинце]“

Ни остали западни стручњаци не крију скепсу. Франц-Стефан Гади, аналитичар Центра за нову америчку безбедност, који је недавно посетио линије фронта, сматра да више нема говора о било каквим украјинским контранападима, чак ни о стабилизацији линије фронта.

ШОК ПОТЕЗ АМЕРИКА ИЗА ЛЕЂА УКРАЈИНЕ И ЕУ! Појавио се невероватан документ о Русији, чему Кијев после овога да се нада?!

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube