Најновије

РУСИЈА И КИНА ПОЗВАЛЕ МЕЂУНАРОДНУ ЗАЈЕДНИЦУ: Морамо заједно да откријемо истину о "Северном току"

Све разумне државе које немају никакве везе са терористичким нападом на "Северни ток" треба да сарађују на истрази, истакао је Небензја на седници Савета безбедности Уједињених нација.

Они који су извршили терористичке нападе на "Северни ток" неће избећи одговорност и Руска Федерација ће с тим циљем користити сва расположива средства, рекао је стални представник Русије при УН Василиј Небензја на седници Савета безбедности УН.

"Желим да вас уверим да колико год се починиоци трудили, наша земља ће наставити да користи сва средства која су нам на располагању у ове сврхе", рекао је Небензја, преносе "РИА Новости".

Позвао је "све разумне државе које немају никакве везе са терористичким нападом на Северни ток" да подрже руске напоре.

Према његовим речима, праве околности се могу утврдити само уз сарадњу међународне заједнице, упркос напорима земаља које предводе САД.

"Сви захтеви руских надлежних органа за сарадњу у истрази терористичког напада на Северни ток колегама из европских земаља које спроводе истражне радње доследно су и одлучно игнорисани", казао је Небензја.

Кина је у Савету безбедности УН такође позвала на брзо покретање међународне истраге о "Северном Току".

"Још једном позивамо на брзо покретање међународне истраге под окриљем УН како би се утврдила и чула истина. Позивамо релевантне земље да се активно ангажују и сарађују са Русијом у заједничкој истрази", рекао је заменик кинеског сталног представника при УН Генг Шуанг.

ГОРИ ФРОНТ! Руска армија иде напред без стајања (МАПА)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube