Najnovije

Savet stranih investitora podržava ekonomske reforme i mere štednje

BEOGRAD - Predsednik Saveta stranih investitora Frederik Koen pozdravio je danas najavljene mere štednje i oporavka, istakavši da su one dobrodošle za popravljanje poslovnog okruženja u Srbiji.
Evro (Vikimedija)

Evro (Vikimedija)

"Fiskalna konsolidacija, kojom će se kontrolisati budžetski deficit i rastući dug, ključna je za Srbiju", kazao je Koen za RTS i istakao da su najvažnije strukturne reforme i uspostavljanje istih pravila za sve. On smatra da mere koje idu ka smanjenju potrošnje dobrodošle. "Mi u Savetu stranih investitora delimo stav vlade da mere nisu dovoljne i konačne, već da su potrebne strukturne reforme za koje se i mi zalažemo. Ali fiskalna konsolidacija je neophodna", rekao je Koen. Za nas, najvažnije su strukturne reforme, a na prvom mestu je uspostavljanje istih pravila za sve koji se bave biznisom, istakao je Koen.
Pročitajte još:PAŽNJA: Trilateralna komisija priprema sastanak Jahjage i Vučića!
Na drugom mestu, potrebna nam je dugotrajna reforma u sektorima obrazovanja, zdravstva i pravosuda, a na trećem mestu je potreba da primena zakona bude efikasnija, precizirao je Koen. On je rekao i da se Savet stranih investitora ne zalaže za davanje subvencija stranim investitorima. "Mi se zalažemo za popravljanje poslovnog okruženja, a ono će nastati strukturnim reformama koje su počele da se sprovode", zaključio je Koen. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA