Najnovije

Putin izuzetno zadovoljan paradom srpske vojske!

BEOGRAD- Načelnik Generalštaba Vojske Srbije LJubiša Diković izjavio je u četvrtak uveče da je predsednik Rusije Vladimir Putin bio "izuzetno zadovoljan" nastupom pripadnika Vojske Srbije na vojnoj paradi "Korak pobednika" u Beogradu.
Vladimir Putin (foto: RIA)

Vladimir Putin (foto: RIA)

"Bio je izuzetno zadovoljan onim što su prikazali pripadnici Vojske Srbije u čast velikih jubileja, našeg predsednika i u njegovu čast", rekao je Diković gostujući u Dnevniku Radio-televizije Srbije (RTS). On je istakao da će konačnu ocenu o uspehu parade dati predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ali da mu je on "dao signal" da je zadovoljan, kao i ministar odbrane Bratislav Gašić. Prema njegovim rečima, zbog parade su pripadnici vojske uspeli da usavrše "veštine i navike koje nismo imali prilike da na ovaj način proverimo", a vojnici su se "konačno uverili u sigurnost sistema i pouzdanost oružja". "Mislim da najveća dobit ove parade jeste to što smo pokazali veliko jedinstvo, veliko dostojanstvo i da sve ono što se ulaže u pripadnike Vojske Srbije nije uzalud", naglasio je Diković.
Pročitajte još:(VIDEO) Pogledajte kako su radikali dočekali Putina!Putinov poklon Srbiji: Možemo da izvezemo 100 hiljada automobila u Rusiju!Putin ponovio: Kosovo je Srbija!
Načelnik Generalštaba je ocenio da sporazum o vojno-tehničkoj saradnji sa Ruskom federacijom, koji je potpisan u četvrtak, pruža mogućnosti za saradnju u skoro svim oblastima odbrane i da će "bitno uticati na sposobnosti naše vojske". On je dodao da su se vojnici pripremali 15 dana, dok vežbe za ovakvu paradu obično traju izmedju tri i pet meseci, i zahvalio je gradjanima koji su po lošem vremenu prisustvovali manifestaciji "iz ljubavi prema vojsci i prema Srbiji". Izvor: Beta

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA