Najnovije

SNS: DS skuplja jeftine političke poene

NOVI SAD - Novosadski naprednjaci odbacili su danas kritike lokalnih demokrata na ponašanje funkcionera SNS u vezi napada na pekaru Albanca u tom gradu i najavili da će se nastaviti da čine sve da bi se se svi građani osećali bezbedno.
Pozicija i opozicija

Pozicija i opozicija

"Članovi DS optužuju SNS za "bezobzirnost" i "neodovornost", jer u ozbiljnoj situaciji pokušava, na svaki način, da spreči dalje izgrede pojedinaca i pomogne vlasnicima napadnutih radnji, za vreme "demokratskog doručka" kojim su članovi DS samo pokušali da sakupe jeftine političke poene na tuđim nedaćama", navodi SNS. Naprednjaci pitaju "ko je zaista "bezobziran" i "neodgovoran" - SNS jer diplomatskim putem smiruje nastale tenzije, jer gradonačelnik Miloš Vučević posetama oštećenim vlasnicima radnji i apelima na policiju pokušava da spreči dalje napade na pekare ili DS koja na tome pokušava da zaradi neki glas više i potpiruje međunacionalne nemire". "Pitamo se i zašto za vreme njihovog mandata nisu "doručkovali" u napadnutim radnjama, niti bilo šta preduzeli da se nemiri spreče, svaki put kada su pekare i poslastičarnice bile meta huligana", naveo je novosadski SNS. SNS je najavila i da će učiniti sve što je u njenoj moći da se svi građani Srbije, bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost, osećaju bezbedno, "bez ikakvih tenzija, zasnovanih na pokušajima međunacionalnih provokacija". Gradski odbor DS Novog Sada ranije danas je ocenio da su naprednjaci "bezobzirni" i "neodgovorni", jer u ozbiljnoj situaciji vide priliku da još jednom "kamenuju" DS.
Pročitajte još:The National Interest: Putinove pozicije jačaju i biće sve jače
U saopštenju DS je reagovala na prethodno saopštenje SNS Novog Sada u kome se navodi da su vođe demokrata u tom gradu, predvođeni liderom Bojanom Pajtićem, otišli u pekaru koju su napali ekstremisti, kako bi odatle poslali "zapaljive ekstremističke izjave protiv Vlade Srbije". DS navodi da su tim saopštenjem naprednjaci pokazali da su, bezobzirni, zato što u ozbilnoj situaciji - koja preti da značajno ugrozi bezbednost u regionu, od Albanije i Kosova do Makedonije, Crne Gore i Srbije - jedino vide priliku da još jednom kamenuju DS. DS ocenuje i da su u SNS neodgovorni, jer ništa nisu učinili da zaštitite vlasnike radnji nesrpskog porekla, zatim besprizorni, zato što duže od dve godine vode katastrofalnu politiku, te da su nelogični jer im zameraju što su posetili pekaru i tamo doručkovali. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA