Najnovije

SRBI IZ ĐAKOVICE: Ameriko pomozi!

ĐAKOVICA - Srbi, raseljeni iz Đakovice, uputili su pismo ambasadorki SAD u Prištini Trejsi En DŽejkobson,od koje su zatražili da im pomogne u ostvarivanju osnovnog prava, na slobodu - slobodu misli, kretanja, veroispovesti i zaštite imovine.
Amerika (Foto:familysecuritymatters.org)

Amerika (Foto:familysecuritymatters.org)

Srbi iz Đakovice smatraju i ubeđeni su da je SAD lider demokratije u svetu. U Ustavu SAD osnovno načelo je sloboda. Raseljeni Srbi u pismu navode da su ta načela prihvatljiva za sve građane SAD, zemlje koju poštuju, i da stoga pitaju da li ta ista načela važe i za Srbe interno raseljene iz Đakovice. - Upoznati ste da nam 16 godina nije dozvoljeno da obiđemo kuće, svoja imanja i groblja svojih predaka. O ostalim slobodama da i ne pričamo, navode Đakovčani. Oni u pismu amabasadorku podsećaju na obećanje koje im je dala kada je posetila Đakovicu posle incideta na Badnji dan, kada im nije dozvoljeno da u svojoj crvki obeleže taj veliki hrišćanski praznik. - U ime interno raseljenih Srba, molimo Vas da primite delegaciju koja želi da Vas upozna i čuje vaše mišljenje o nasim pravima u rodnoj Đakovici, navodi se na kraju pisma.
Pročitajte još:

Nastavljena blokada na Filozofskom

KVIR MONTENEGRO: Amfilohije homofob godine

Đakovčani će slično pismo sutra upititi i predsatvnicima ostalih amabsada u Pristini kao i najvažnijih u Beogradu. Izvor: Vesti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA