Најновије

СРБИ ИЗ ЂАКОВИЦЕ: Америко помози!

ЂАКОВИЦА - Срби, расељени из Ђаковице, упутили су писмо амбасадорки САД у Приштини Трејси Ен Џејкобсон,од које су затражили да им помогне у остваривању основног права, на слободу - слободу мисли, кретања, вероисповести и заштите имовине.
Америка (Фото:familysecuritymatters.org)

Америка (Фото:familysecuritymatters.org)

Срби из Ђаковице сматрају и убеђени су да је САД лидер демократије у свету. У Уставу САД основно начело је слобода. Расељени Срби у писму наводе да су та начела прихватљива за све грађане САД, земље коју поштују, и да стога питају да ли та иста начела важе и за Србе интерно расељене из Ђаковице. - Упознати сте да нам 16 година није дозвољено да обиђемо куће, своја имања и гробља својих предака. О осталим слободама да и не причамо, наводе Ђаковчани. Они у писму амабасадорку подсећају на обећање које им је дала када је посетила Ђаковицу после инцидета на Бадњи дан, када им није дозвољено да у својој црвки обележе тај велики хришћански празник. - У име интерно расељених Срба, молимо Вас да примите делегацију која жели да Вас упозна и чује ваше мишљење о насим правима у родној Ђаковици, наводи се на крају писма.
Прочитајте још:

Настављена блокада на Филозофском

КВИР МОНТЕНЕГРО: Амфилохије хомофоб године

Ђаковчани ће слично писмо сутра упитити и предсатвницима осталих амабсада у Пристини као и најважнијих у Београду. Извор: Вести онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА