Najnovije

Pajtić: U narednim danima rekonstruncija pokrajinske vlade

NOVI SAD – Predsednik vlade AP Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da će rekonstrukcija pokrajinske vlade biti izvršena u narednih nekoliko dana, precizirajući da je rekonstrukcija pitanje dana, a ne pitanje nedelje, ili meseca.
Pajtić - lider demokrata (Foto: JuTjub)

Pajtić - lider demokrata (Foto: JuTjub)

„Sve ono što se pojavljivalo u medijima ovih dana, a tiče se personalnih rešenja nije tačno jer o personalnim rešenjima nismo ni razgovarali”, rekao je Pajtić novinarima uoči početka sednice pokrajinske skupštine. On je dodao da će rekonstrukcija vlade biti izvršena na predlog koalicionih partnera u pokrajinskoj vlasti - Lige socijaldemokrata Vojvodine i Socijaldemokratske stranke koje su po Pajtićevim rečima predložile da imaju veću participaciju u pokrajinskoj vlasti.
Pročitajte još:Prvo protestno veče „Oslobodite Šešelja“
Na pitanje novinara da li je neko od koalicionih partnera DS, zahtevao da u budućoj rekonstruisanoj pokrajinskoj vladi ne bude sadašnji potpredsednik Dragoslav Petrović, Pajtić je ponovio da o personalnim rešenjima nije bilo reči i precizirao da takav predlog nije stigao ni od jednog koalicionog partnera. Predsednik DS je rekao da će Skupština AP Vojvodine danas podržati predlog rebalansa pokrajinskog budžeta. „Dve bitne stavke karakterišu predlog rebalansa. Prvo odustali smo od bilo kakvog zaduživanja i drugo uveli smo novi program finansiranja vantelesne oplodnje za drugo, treće, četvrto i svako naredno dete i to je prvi slučaj da se takva vantelesna oplodnja finansira, jer do sada se jedino finansiranja vantelesna oplodnja za prvo dete”, rekao je Pajtić. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA