Najnovije

Grad Smederevo dobio vlasništvo nad zemljištem Železare

BEOGRAD - Grad Smederevo od danas ima pravo javne svojine nad neizgrađenim građevinskim zemljištem "Železare Smederevo", jer je potpisan Sporazum o prenosu bez naknade zemljišta te fabrike u javnu svojinu Grada Smedereva, saopštilo je Ministarstvo privrede.
rts.rs

rts.rs

Sporazum su potpisali ministar privrede Željko Sertić, gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović i direktor "Železare Smederevo" Ivan Milošević. Kako je navedeno u saopštenju, to zemljište ima ukupnu površinu 37 hektara, koje će, u skladu sa Planom detaljne regulacije, biti deo industrijske zone i industrijskog parka u Smederevu. - Predmetno zemljište nalazi se u neposrednoj blizini parcele na kojoj se ubrzano gradi hala od oko 20.000 kvadratnih metara za finsku kompaniju PKC, što je veoma važno za dalji razvoj Industrijskog parka i Slobodne zone, piše u saopštenju.
Pročitajte još:

Lekari štrajkuju svake srede

Vlada Srbije je ovakvu odluku donela u cilju stvaranja ambijenta i prostora neophodnog za neometan razvoj privrednih delatnosti na teritoriji Grada Smedereva koji će nesumnjivo podići potencijale ovog grada, navedeno je u saopštenju. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA