Najnovije

Pentagon izračunao koliko je atomskih bombi potrebno da se uništi...

 VAŠINGTON - "Bože, šta smo to uradili?", izjavio je pilot Robert Luis 6. avgusta 1945. godine, neposredno nakon bacanja atomske bombe na japanski grad Hirošimu.
s462.photobucket.com

s462.photobucket.com

Drugi svetski rat završen je jezivim primerom prikazom razorne moći atomske bombe. Ali samo par nedelja kasnije, Pentagon je razmatrao mogućnost upotrebe čak 204 atomske bombe u potencijalnom napadu na Sovjetski Savez. Američki vojni stručnjaci izračunali su "količinu nuklearnih bombi potrebne za uništenje ruskih strateških položaja" u septembru 1945. godine.
Pročitajte još:

(VIDEO) Ovo ubija virus ebole za dva minuta!

Iz hrvatskog ugla: Mi smo heroji, Srbi su ubice i zločinci
Procena je bila da se na svaki grad baci od jedne do 6 atomskih bombi, u zavisnosti od veličine i strateške važnosti. Ukupno je na meti bilo čak 66 gradova, na koje je planiran udar sa čak 204 atomske bombe. Istoričar Pol Hem navodi sličan broj u svojoj knjizi "Hirošima Nagasaki". Studija Američke avijacije pokazala je da bi ovaj udar "opustošio većinu ruske populacije, ali i industrije - onemogućivši njen onorman kapacitet za proizvodnju nafte, aviona i tenkova." Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA