Najnovije

NUNS izražava duboku zabrinutost zbog Vučićeve reakcije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) danas u saopštenju "izražava duboku zabrinutost" zbog načina na koji je premijer Aleksandar Vučić, u sredu na konferenciji za novinare, "reagovao na pitanja novinarke Blica".
Aleksandar Vučić (Foto: Sajt Vlade Srbije)

Aleksandar Vučić (Foto: Sajt Vlade Srbije)

Umesto odgovora na krajnje korektna pitanja, ukazuje NUNS, premijer je izneo niz optužbi na račun koleginice i lista u kome radi.
Pročitajte još: Moskva i Peking – protivteža Vašingtonu i Briselu!
Prema oceni NUNS-a, "način na koji je premijer komunicirao sa novinarkom Blica pokazuje da izvršna vlast ne brine dovoljno o proširivanju prostora za slobodnu razmenu informacija, mišljenja i stavova". "Takve reakcije imaju suprotan efekat, jer se šalje poruka da pitanja nisu dobrodošla, a mediji obeshrabruju da se bave istraživačkim novinarstvom", napominje NUNS. U saopštenju NUNS podseća na "činjenicu da se u Srbiji sa programa TV stanica povlače političke emisije u kojima se mogu čuti različiti stavovi i mišljenja i da je u interesu javnosti da se o pozadini takvih tendencija sazna što više". "Izvršna vlast, uključujući i Vladu Srbije i premijera, ne mogu tu činjenicu da ignorišu, jer snose neposrednu odgovornost za širenje medijskih sloboda i slobode javne reči", zaključuje NUNS. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA