Najnovije

Usvojen predlog novog zakona o zdravstvenoj dokumentaciji

BEOGRAD - Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o zdravstvenoj dokumentaciji i evidencijama u oblasti zdravstva.
Vlada usvojila predlog zakona (Foto: bezbednost.org)

Vlada usvojila predlog zakona (Foto: bezbednost.org)

Zakonom se stvaraju uslovi da se zdravstvena dokumentacija i evidencije u oblasti zdravstva vode na jedinstven način u zdravstvenim ustanovama, privatnoj praksi i drugom pravnom licu koje obavlja zdravstvenu delatnost u skladu sa zakonom, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima. Sveobuhvatnost informacija o pacijentima i toku lečenja koje će biti na raspolaganju zdravstvenim radnicima i zdravstvenim saradnicima na vrlo pristupačan način unaprediće se proces lečenja i omogućiće im bolji kontakt i veću posvećenost pacijentu, navodi se u saopštenju. Razlozi za donošenje novog zakona uslovljeni su s jedne strane unapređenjem planiranja i upravljanja sistemom zdravstvene zaštite, kao i unaprednenjem prikupljanja i obrada podataka o zdravstvenom stanju stanovništva kako bi se racionalno koristili raspoloživi resursi (kadar, oprema i prostor, lekovi i medicinska sredstva, informaciono-komunikacione tehnologije).
Pročitajte još:(UZEMIRUJUĆI SADRŽAJ) Hirurg na Fejsu objavio video klip i slike pacijenta s nožem u grudima!ULTIMATUM ZAPADA SRBIJI: Sprečite dolazak Putinovih špijuna!
S druge strane, uvođenjem informaciono-komunikacionih tehnologija u praksu sprovođenja zdravstvene zaštite stanovništva racionalizuje se pristup zdravstvenoj zaštiti, kako sa aspekta pacijenta, tako i sa aspekta zdravstvenog radnika, istaknuto je u saopštenju. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA