Najnovije

Zlatni primerci knjige "Rusko iskustvo" na promociji u Ruskom domu

Organizacija "Kraljevski red vitezova" pozvala je na Svečanu promociju luksuznog izdanja knjige "Rusko iskustvo" („ROSSIЙSKOE ISKUSSTVO") o ruskom i srpskom slikarstvu koja će se održati u Ruskom domu, u četvrtak, 06. novembra 2014. u 19 časova.
Promocija knjige (Foto: Rusko iskustvo)

Promocija knjige (Foto: Rusko iskustvo)

Ovo luksuzno pozlaćeno izdanje bilo je u konkurenciji za „Najlepšu knjigu Sajma knjiga“ i bilo je izloženo na štandu Saveza ruskih izdavača. Specijalno izdanje knjige "Rusko iskustvo" svake godine je posvećeno  kulturnom dijalogu Rusije sa jednom odabranom zemljom u formi jedinstvenog letopisa savremene likovne umetnosti, a ove godine to je Srbija. U knjizi su, stoga, pored ruskih obuhvaćeni i srpski umetnici. Ovo izdanje proslavlja 400 godina carske porodice Romanov i 1150 godina slovenske pismenosti i kulture, a sadrži i specijalne segmente posvećene izložbi akvarela Velike Kneginje Olge Aleksandrovne Romanov i izložbi „Kosovo i Metohija, pod okriljem anđela“.
Pročitajte još: PORUKA IZ RIMA: Sloboda Šešelju!
Promocija je posvećena stogodišnjici rođenja NJegove Svetosti blaženopočivšeg Patrijarha srpskog Pavla i stogodišnjici Prvog Svetskog rata, a biće obogaćena kulturno-umetničkim programom odabranih ruskih i srpskih izvođača uz prisustvo ruskih i srpskih institucija, istoričara umetnosti i uglednih ličnosti iz kulture. Na promociji će osnivači Kraljevskog Reda Vitezova, članovi Kraljevskog Doma Karađorđevića, svečano uručiti primerke knjiga srpskim kulturnim institucijama, članovima diplomatskog kora i zaslužnim pojedincima. Izvor: Srbija Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA