Најновије

Златни примерци књиге "Руско искуство" на промоцији у Руском дому

Организација "Краљевски ред витезова" позвала је на Свечану промоцију луксузног издања књиге "Руско искуство" („РОССИЙСКОЕ ИСКУССТВО") о руском и српском сликарству која ће се одржати у Руском дому, у четвртак, 06. новембра 2014. у 19 часова.
Промоција књиге (Фото: Руско искуство)

Промоција књиге (Фото: Руско искуство)

Ово луксузно позлаћено издање било је у конкуренцији за „Најлепшу књигу Сајма књига“ и било је изложено на штанду Савеза руских издавача. Специјално издање књиге "Руско искуство" сваке године је посвећено  културном дијалогу Русије са једном одабраном земљом у форми јединственог летописа савремене ликовне уметности, а ове године то је Србија. У књизи су, стога, поред руских обухваћени и српски уметници. Ово издање прославља 400 година царске породице Романов и 1150 година словенске писмености и културе, а садржи и специјалне сегменте посвећене изложби акварела Велике Кнегиње Олге Александровне Романов и изложби „Косово и Метохија, под окриљем анђела“.
Прочитајте још: ПОРУКА ИЗ РИМА: Слобода Шешељу!
Промоција је посвећена стогодишњици рођења Његове Светости блаженопочившег Патријарха српског Павла и стогодишњици Првог Светског рата, а биће обогаћена културно-уметничким програмом одабраних руских и српских извођача уз присуство руских и српских институција, историчара уметности и угледних личности из културе. На промоцији ће оснивачи Краљевског Реда Витезова, чланови Краљевског Дома Карађорђевића, свечано уручити примерке књига српским културним институцијама, члановима дипломатског кора и заслужним појединцима. Извор: Србија Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА