Najnovije

Kobi Brajant prestigao legendarnog Majkl DŽordana

NJUJORK - U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Lejkersi su jutros u Mineapolisu savladali Minesotu sa 100:94, a prvi as "jezeraša" Kobi Brajant "preoteo" je Majklu DŽordanu 3. mesto na listi najboljih strelaca u istoriji tog takmičenja.
Brajant (Foto: Vikipedija)

Brajant (Foto: Vikipedija)

Sa 26 poena protiv Minesote Brajant je na 1.269 utakmica u NBA ligi postigao ukupno 32.310 koševa, ili 18 više od legendardnog DŽordana koji je 32.292 poena ubacio na 1.072 meča. Gledano u proseku DŽordan je, dakle, i dalje uspešniji od Brajanta pogotovo ako se uzme u obzir da je, po mnogima, najbolji košarkaš sveta svih vremena svoj poenterski učinak ostvario za 15 sezona, odnosno četiri manje od Brajanta. Kako god, Brajantovo ostvarenje nije nikoga ostavilo ravnodušnim u dvorani u trenutku kada je pretekao DŽordana. Igrači Minesote zaustavili su igru, a navijači tog tima ovacijama su pozdravili Brajantov koš. Vlasnik Minesote Glen Tejlor asu Lejkersa uručio je loptu sa utakmice, a tokom prekida Brajant je dobijao čestitke i od saigrača i od protivnika. Imajući u vidu dosadašnje izjave Brajanta valja očekivati da će on po završetku ove sezone završiti karijeru, tako da će Karim Abdul DŽabar i Karl Meloun ostati nedostižni za duže vreme.
Pročitajte još:Radonjić: Želimo da Zvezda nastavi pobednički nizMekinro: Đoković je među 10 najboljih u istoriji
Sa 38.387 koševa DŽabar je ostao nedostižan za mnoge generacije posle njega, kao i Meloun koji je na "večnoj listi strelaca" drugi sa 36.928 poena. Iza Brajanta i DŽordana poređali su se: 5. Vilt Čemberlen - 31.419 6. Šekil O" Nil - 28.596 7. Mozis Meloun - 27.409 8. Elvin Hejs - 27.313 9. Dirk Novicki - 27.223 10. Hakim Olajdžuvon - 26.946 koševa. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA