Najnovije

Masovna hapšenja u BiH poprimaju obeležje etničkog čišćenja

BANJALUKA - Predsednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Milomir Savčić izjavio je Srni da "masovna hapšenja demobilisanih srpskih boraca poprimaju elemente etničkog čišćenja".
Milomir Savčić, Predsednik Boračke organizacije Republike Srpske (Foto: JuTjub printskrin)

Milomir Savčić, Predsednik Boračke organizacije Republike Srpske (Foto: JuTjub printskrin)

Savčić je najavio da će BORS tražiti od rukovodstva Republike Srpske i srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH da zaštite građane Srpske od masovnih hapšenja koje provodi Sipa (Agencija za istrage i zaštitu), a po nalogu Tužilaštva BiH pod sumnjom da su počinili ratne zločine. "Jednom za sva vremena treba da rešimo odnose sa Tužilaštvom BiH i agencijama za provođenje zakona na nivou BiH", rekao je Savčić Srni, komentarišući hapšenje 10 osoba zbog osnovane sumnje da su počinili zločin protiv čovečnosti na području Zvornika 1992. godine. On je podsetio da je u poslednje vreme reč o masovnim hapšenjima demobilisanih srpskih boraca, pri čemu nema kriterijuma individualne krivične odgovornosti. "To je taktika Tužilaštva BiH da u okviru velikog broja uhapšenih nađe potencijalnog svedoka saradnika na osnovu čijeg će svedočenja optužiti određen broj ljudi", ocenio je predsednik BORS-a.
Pročitajte još:Silovane i mučene Srpkinje još uvek nisu „žrtve rata“ Banjaluka: Iz Evropske unije stižu samo ucene DODIK: Bošnjaci uporno omalovažavaju druge narode
Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA