Najnovije

Časopis "Forbes" proglasio ruski "YotaPhone 2" naprednim proizvodom godine

MOSKVA - „Napredni proizvod godine“ na tržištu smartfona, po oceni analitičara Forbes predstavlja druga verzija YotaPhone . To je isključivo ruski izum. Za izradu čeda autora smartfona – kompanije Yota Devices upotrebljeno je preko desetine patentiranih tehnologija koje su stvorili zaposleni firme. To je zaista uspešan proizv
Yota Phone (Foto: appdisqus.com)

Yota Phone (Foto: appdisqus.com)

Uređaj radi na bazi operativnog sistema Android, njegova operativna memorija iznosi 2 Gb, a instalirana – 32 Gb. Autor članka u Forbes Evan Spens, okarakterisao je YotaPhone 2 kao „najrevolucionarniji smartfon 2014. godine“. I s razlogom: to je jedini smartfon na svetu s dva ekrana od kojih je jedan uvek uključen. Ovo je vrlo zgodno za korisnike. Drugi ekran vam omogućava da na prvi pogled shvatite šta se dešava u vašem životu oslobađajući vas potrebe da činite suvišne pokrete: pritiskate dugmad, učitavate poštu, informacije s društvenih mreža ili poruke.

Kao i na ručnom satu, potrebne informacije se za tren oka pojavljuju u vidnom polju. Pritom kriterijum važnosti zadaje sam korisnik. Zahvaljujući tome smanjuje se količina nepotrebne informacione „buke“, koja zahteva pažnju. Po rečima generalnog direktora Yota Devices Vladislava Martinova, druga verzija ima još jednu neospornu prednost – senzorski displej:

Glavna razlika između njega i prve generacije je u tome što je zadnji panel u potpunosti senzorski. Ovo upravljanje telefonom čini intuitivnijim. Takođe, može se raditi u interaktivnom režimu: kad vam stigne sms-poruka, možete jednim dodirom da je otvorite i da odgovorite na nju.

Uvek uključeni EPD -ekran, kako ističu zaposleni Yota Devices pruža dodatne mogućnosti za personalizaciju uređaja: na njemu mogu biti predstavljeni bilo koji prikaz, fotografija ili grafika. Ovo omogućava da se YotaPhone 2 učini zaista individualnim. Pravo je zadovoljstvo čitati s ovakvog ekrana. EPD - displej ne daje odraz na suncu čak i ukoliko sunčevi zraci padaju direktno, manje iritira oči i obezbeđuje ugao gledanja od 180 stepeni.
Pročitajte još:Evo kako da prepoznate da vam je kompjuter zaražen
Osim toga, u režimu čitanja YotaPhone 2 može da se koristi do 100 sati uz jedno punjenje baterije. Čitava stvar je u ekonomičnoj upotrebi EPD -displeja u poređenju s analozima u boji. Prilikom upotrebe osnovnih funkcija telefona, kao što su pozivi, sms-poruke i mejlovi uređaj se može koristiti do tri dana bez dodatnog punjenja.

Novitet je zainteresovao ljude u inostranstvu, između ostalog, u Kini. „To je gigantsko tržište i ne možemo da mu se ne radujemo,“ – ističe rukovodilac Yota Devices . U prvom kvartalu iduće godine kompanija namerava da počne da prodaje YotaPhone 2 u KNR.

Izvor: Glas Rusije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA