Najnovije

Endal: Soroševi ljudi će biti na čelu nacionalne banke Ukrajine

KIJEV- Postavljanje stranaca da rukovode finansijsko-ekonomskim blokom vlade Ukrajine samo potvrđuje da Vašington realizuje strategiju upravljanja tom zemljom preko svojih eksponenata – ocenio je poznati američki pisac i politikolog Fredereik Vilijam Engdal.
DŽordž Soroš (foto: Foreign Policy magazine)

DŽordž Soroš (foto: Foreign Policy magazine)

Litvanac Ajvaras Abromavičus u vladi Arsenija Jacenjuka je ministar ekonomskog razvoja i trgovine, Amerikanka Natalija Jaresko je ministar finansija, a Gruzin Aleksandar kvitašvili – ministar zdravlja U autorskom tekstu objavljenom u New Eastern Outlook, Engdal je naglasio da će ta strategija biti samo kompletirana ako na čelo Nacionalne banke Ukrajine dođe američki milijarder „filantrop” DŽordž Soroš. Engdal je ukazao da se sam Soroš već pohvalio da je njegov Fond „Otvoreno društvo počeo da deluje u Ukrajini još pre nego što je ona postala nezavisna država i sa ponosom izgovorio da „igra važnu ulogu u tekućim događajima u toj zemlji”. Engdal je otkrio da se na listi kandidata za guvernera ukrajinske centralne banke nalazi se i ime savetnika Aleksandra Vučića – bivšeg šefa MMF Dominika Stros-Kana. „Dođe li Soroš zaista na čelo Nacionalne banke Ukrajine – moći će da se govori da je stari lisac dobio priliku da čuva kokošarnik. Sa njegovim imenovanjem bi bio uspostavljen kvartet stranaca koji drže ključne funkcije u ukrajinskom rukovodstvu. Tim ljudima u određenoj meri rukovodi Vašington” – naglasio je Engdal.
Pročitajte još:NATO i SAD se povlače iz Avganistana, u strahu od napada krije se vreme ceremonije!Katastrofa na moru: U Grčkoj gori trajekt sa 466 putnika!
Da podsetimo: Litvanac Ajvaras Abromavičus u vladi Arsenija Jacenjuka je ministar ekonomskog razvoja i trgovine, Amerikanka Natalija Jaresko je ministar finansija, a Gruzin Aleksandar kvitašvili – ministar zdravlja. Engdal je u istom tekstu izrazio sumnju da „dobri” Soroš može napraviti čudo i pomoći Jaresko da dođe do milijardi dolara za kojima vaši ukrajinski budžet. Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA