Najnovije

Nikolić: Referendum o Kosovu mora da bude!

BEOGRAD - "Optuživan sam kako nemam svoj plan za Kosovo, i to je bio jedan od aduta zašto ne treba da dobijem izbore. Onda sam dobio dve zahvalnice, od komesara EU. Vreme je da mi kažemo čvrsto i jasno, šta je rešenje ispod koga Srbija ne može da ide." - rekao je predsednik Srbije, Tomislav Nikolić, gostućujući na televiziji Pink u emisiji "Teška reč".
Tomislav Nikolić (Foto: JuTjub)

Tomislav Nikolić (Foto: JuTjub)

"Na KiM imate različite situacije. Jedan deo je gde nema Srba, i tu prištinska administracija apsolutno vrši vlast. Drugi, gde je većina albanaska, i Srbi u enkalavama, i tu opet Priština vrši vlast. Treći, gde su većinom Srbi, gde Albanaca nema, i gde prištinska administracija nema nikakve ingerencije. Trebalo bi videti šta bi tu moglo da se uradi i na koji način. Najpre treba zajednicu srpskih opština konstituisati i ne prihvatiti zahteve koje je Priština smislila. Ne treba prihvatiti tu sugestiju iz Brisela da se ukinu sve paralelne institucije na severu Kosova, jer to znači da bismo odustali od principa koje smo zauzeli." - rekao je Nikolić. On je precizirao da je moguće zauzeti novi pristup u vezi četiri opštine sa većinskim srpskim stanovništvom. "Može da se napravi malo drugačiji pristup, da se razgraniči da li mi prihvatamo da prištinska administracija uopšte, ikada, preuzme ingerencije na severu Kosova i Metohije. Zašto bismo mi naterali svoj narod, ako to nije mogla ni sila ni oružje", kazao je Nikolić. On je izjavio da Vučić ima početkom februara težak sastanak u Briselu i da će "mnogo toga tada biti jasnije, onda će mu trebati stav Skupštine, šta može da zastupa a šta ne".
Pročitajte još:NATO konačno protivnik
Nikolić je rekao da je rešenje za Kosovo referendum. "Referendum mora da bude, šta građani odluče, tako će da bude. Ako bi građani rekli da potpišem nezavisnost Kosova, ja bih otišao sa funkcije na kojoj se nalazim", izjavio je predsednik. Podsećamo, Nikolić je nedavno najavio da sprema plan za Kosovo koji će predložiti Vladi Srbije, a izazvao je pažnju javnosti i svojom izjavom da će EU sigurno tražiti priznanje Kosova za ulazak Srbije u EU. Izvor: Blic / Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA