Najnovije

(VIDEO) Bosanka opljačkana i brutalno pretučena u Sent Luisu!

SENT LUIS - Policija američkog grada Sent Luisa obavestila je FBI da je jedna Bosanka napadnuta u tom gradu. Ona je izvučena iz automobila, opljačkana i potom pretučena.
Nasilje u Sent Luisu (Printskrin: Jutjub)

Nasilje u Sent Luisu (Printskrin: Jutjub)

Policija sumnja na zločin iz mržnje i ne veruje da postoji "sistematski problem sa Bosancima" zbog kojeg su se našli na udaru, javlja Fodž2Nonj. Napad na ženu dogodio se u petak ujutro u Lendsdonu. Mladu ženu zaustavila su trojica muškaraca afroameričkog porekla, naredila joj da izađe iz vozila, a kad je ona to odbila izvukli su je i pretukli, te opljačkali i oštetili njen auto. Takođe su joj uputili pogrdne reči. Šef policije u St. Luisu Sem Dotson je izjavio: "Pretili su da će je povrediti jer je Bosanka. Ta činjenica ukazuje da je bila meta ili zato što je Bosanka ili je napad nastavljen i pogoršan nakon što su napadači to otkrili. Veoma sam zabrinut zbog toga tako da slučaj istražujemo kao zločin iz mržnje". Uznemireni roditelji devojke govorili su za Foks o ovom incidentu ističući da strahuju za svoju porodicu i za sigurnost.
Pročitajte još:

Evo šta Karl Bilt kaže o Bosni i Hercegovini!

Podsetimo, prošle nedelje Bosanac Zemir Begić brutalno je ubijen u Sent Luisu čekićem, međutim taj slučaj policija nije posmatrala kao zločin iz mržnje. Međutim, sada su stvari promenjene. Policijske patrole postavljene su u delovima grada gde žive ljudi poreklom iz BiH, a prema dosadašnjim informacijama, napadnuta devojka će preživeti. Izvor: Kliks.ba

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA