Najnovije

BBC: Ni policajci ne smeju da voze auto sa grbom Republike Kosovo na severu

PRIŠTINA - Albanski list Zeri preneo je fotografije izvučene iz dokumentarca televizije BBC na kojima se vidi kako policajac Kosovske policijske službe skida sa svog privatnog auta tablice tzv. Republike Kosovo kada ide na sever pokrajine.
Foto: Zeri

Foto: Zeri

Zeri navodi da je ovo najbolji dokaz da tzv. Vlada Kosova nema kontrolu nad srpskim opštinama, a da se čak i policajci plaše da voze automobile sa "državnim" amblemima. - Materijal emisija na BBC dokazuje da niko ne rizikuje da u severnom delu Kosovske Mitrovice nosi tablice sa znacima u kojima se navodi " Republika Kosovo "  - pišu Zeri.
Zeri Tablice KiM 2

Zari je pre nekoliko dana objavio tekst da predstavnici tzv. Kosovske carine takođe koriste privatne automobile za kretanje na severu pokrajine. List dalje navodi da "suverenitet Kosova na severu postoji samo u izjavama članova Tačijeve Vlade".
Zeri Tablice KiM 3

Iako, nije poznato da li je reč o pripadniku KPS srpske ili albanske nacionalnosti, uglavnom su Srbi prinuđeni da menjaju tablice kada idu u južni deo Mitrovice kako ne bi morali da plaćaju osiguranje za vozila iz Srbije. Po povratku skidaju tablice "Republike Kosovo", a mnogi u Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću ili Zubinom Potoku voze automobile bez tablica. Tablice se stavljaju samo kada idu u centralnu Srbiju ili južno od Ibra, srpske ili kosovske u zavisnosti od potrebe.
Zeri tablice KiM 4

I Albanci koji dolaze u severni deo skidaju tablice i voze bez njih plašeći se da im neko ne ošteti auto. Izvor: Pravda, Zeri

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA