Najnovije

PREOKRET: Ukrajinske oklopne jedinice prelaze na stranu Rusa kod Slavjanska i Kramatorska

Posade šest oklopnih transportera, koje su kijevske vlasti uputile u Kramatorsk, prešle su na stranu milicije, javili su očevici. Isto se dogodilo i u Slavjansku gde su vojnici ukrajinske vojske  razvili su rusku zastavu, pokazavši na taj način da su prešli na stranu pristalica federalcizacije.
Foto: Glas Rusije

Foto: Glas Rusije

„Grupa žena ih je opkolila, rekli smo im da smo mirni građani koji se jednostavno bore za svoja prava. Ovde nema terorista. Oni neće pucati u nas. Na glavni transporter isturena je ruska zastava, a zajedno sa našom milicijom otišli su u pravcu Slavjanska“, rekao je očevidac.
Demonstracije pristalica federalizacije održavaju se na jugoistoku Ukrajine od marta.
Ukrajinske vlasti objavile su početak opsežne specijalne operacije uz učešće vojske.
Vojnici ukrajinske vojske koji su ušli u Slavjansk, razvili su rusku zastavu, pokazavši na taj način da su prešli na stranu pristalica federalcizacije.
„To nije bilo delo snaga samoodbrane. Ukrajinski vojnici došli su ovde, što je karakteristično, pod ruskom zastavom. Na taj nači oni su prešli na stranu naroda“, javio je dopisnik televizijskog kanala „Rusija 24“. Govoreći o situaciji u susednom Kramatorsku, reporter je naglasio da je rano jutros tamo ušla kolona vojnih vozila, koju su zaustavili lokalni žitelji, ne dozvolivši joj da ide dalje. Izvor: Glas Rusije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA