Najnovije

Ruski patrijarh ide na Kosmet

MOSKVA - Patrijarh moskovski i cele Rusije, Kiril, u novembru namerava da poseti Srbiju, uključujući i Kosovo i Metohiju. Kao patrijarh, predstavnik RPC je ranije već posećivao Srbiju, međutim na Kosovu još nije bio.
Foto: Ambasada Rusije

Foto: Ambasada Rusije

''U bližoj budućnosti planiram da posetim Srpsku pravoslavnu crkvu uključujući i Kosovo i Metohiju. Nas i dalje brine položaj svetinja Srpske pravoslavne crkve i pravoslavnih Srba na Kosovu i Metohiji, mi se molimo za našu braću i podižemo glas za njihovu zaštitu'', - rekao je patrijarh u sredu na prijemu, u Ministarstvu inostranih poslova Rusije.
''Narodi, koji su pod okriljem Ruske pravoslavne crkve i Pravoslavnih crkava na Balkanu, povezuje zajednička kultura koja datira još iz spisa Svetih apostola Ćirila i Metodija'', - dodao je on.
Zauzvrat, šef pres-službe patrijaršije, đakon Aleksandar Volkov naveo je za RIA Novosti da će se, kako se očekuje, put patrijarha Kirila u Srbiju realizovati u novembru ove godine. ''Računamo na to da će poseta patrijarha Kirila Srbiji ojačati bratske odnose između dva naroda i dati mogućnost da naša srpska braća osete podršku Ruske pravoslavne crkve i ruskog naroda'', - rekao je Volkov. Izvor: Glas Rusije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA