Najnovije

Dačić: Priština zloupotrebljava dogovor iz Brisela

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da se Vlada još nije izjasnila o učešću Srba na izborima na Kosovu 8. juna, ali da smatra da treba da budu ispunjeni svi uslovi za njihovo učesće.
Foto: JuTjub (RTS)

Foto: JuTjub (RTS)

"Nismo zadovoljni načinom na koji Priština zloupotrebljava ono što je dogovoreno u Briselu", rekao je Dačić na konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova. On je naveo da vlada želi da Srbi učestvuju na izborima jer bi to bilo dobro kako bi ostvarili što značajniju političku ulogu. Beograd poštuje teritorijalni integritet svake države Dačić je izjavio da je pozicija Srbije u vezi sa krizom u Ukrajini principijelna i da Beograd poštuje teritorijalni integritet svake države članice Ujedinjenih nacija. "Naš stav je jasan, naša pozicija je principijelna i mi poštujemo teritorijalni integritet svake države", rekao je Dačić odgovarajući na pitanje da li Srbija trpi pritiske zapada da uvede sankcije Rusiji zbog ukrajinske krize.
"Mi ne možemo da uvodimo restriktivne mere prema Ruskoj federaciji", poručio je šef diplomatije.
Dačić je rekao da će Srbija morati da uskladi svoju politiku sa politikom Evropske unije kada postane njena članica. "Srbija nije članica EU, da smo spremni, bili bismo već njena članica. Kako nismo spremni da budemo članica, a treba da budemo spremni odmah sada da prihvatimo sve što oni kažu - to će biti onda kad postanemo punopravni član EU, a dotle mi moramo da vodimo računa o našim nacionalnim i državnim interesima", rekao je Dačić. "A, nisam video ni da su sve evropske zemlje jedinstvene oko toga", primetio je Dačić. On je pozvao zemlje Zapada da se, kako je rekao, manu pritisaka koji se tiču odnosa Srbije sa Rusijom i Kinom i dodao da neke zemlje ne žele da odustanu od prakse pritisaka na Srbiju, jer smatraju da jedino oni "funkcionišu kod Srba". Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA