Najnovije

Telekom Srbija se prodaje ispod cene!?

BEOGRAD - Telekom Srbija će verovatno biti prodat po nižoj ceni nego što je na ranije raspisanom tenderu ponudio Telekom Austria, ocenio je danas projekt menadžer "Vajs brokera" Nenad Gujaničić i dodao da Telekom sada vredi oko 1,5 miijardi evra.
Foto: Telekom Srbija

Foto: Telekom Srbija

"Pre tri godine je Telekom Austria ponudio 900 miliona evra za 51 odsto akcija u domaćem operateru. Tada je Vlada Srbije za taj procenat tražila 1,4 milijarde evra, a danas ta kompanija nije ništa bolja, manje je investirano u razvoj i više je zadužena", rekao je Gujaničić na predstavljaju rang liste banaka i osiguravajućih društava koju organizuje časopis Biznis i finansije.
On je podsetio da je Telekom otkupio 20 odsto svojih akcija od grčkog OTE-a, zašta je uzeo veliki kredit koji, kako kaže, i dalje nije otplatio.
Gujaničić je rekao da se ovih dana često priča o privatizaciji Telekoma, Dunava i Aerodroma Nikola Tesla, ali je poručio da je samo mit da će se prikupiti ogromni prhodi od privatizacije tih preduzeća. On je konstatovao i da domaćih firmi za privatizaciju nije ostalo puno, ali je problem što se vrednuju po diskontnim cenama, čemu doprinosi loša makroekonomska situcija i loša investiciona klima. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA