I kapljica mleka dovoljna da smanji efekat nekih antibiotika!
Razne kombinacije hrane i lekova mogu imati brojne neželjene efekte, ali većina ljudi nikad ne bi pomislila da je jedan od "krivaca" za to i mleko, piše portal Magazin. Predstavnici nemačkog Udruženja lekara objasnili su da se kalcijum iz mleka u probavnom traktu vezuje za određene lekove, stvarajući slabije topljive spojeve koje krvotok ne uspeva da apsorbuje. Zbog toga nemački lekari upozoravaju kupce da posle uzimanja antibiotika i lekova protiv nastanka i širenja osteoporoze sačekaju dva sata pre konzumiranja kafe s mlekom. Takođe, grejpfrut bi trebali da izbegavaju pacijenti koji uzimaju lekove za regulaciju nivoa holesterola u krvi i one za jačanje imunog sistema, kao što su na primer lekovi koji se uzimaju posle transplantacije organa. Izvor: Tanjug
Bonus video
Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.
portala "Pravda" kao i TV produkciju.
Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.
Kolumne
Evropa i Evrorajh – gde je razlika?
Kako bi zdrava osoba reagovala na vest, da su dva Poljaka rešila da se „venčaju” u Nemačkoj...
USNUO U GOSPODU dr Miodrag M. Petrović ( 1936 – 2025)
Rođen 1936. godine u selu Ratini kod Kraljeva (metohu manastira Žiče, koji se pominje u Žičk...


