Najnovije

Keri: Očekujem smirivanje tenzija u Ukrajini

PARIZ - Američki državni sekretar DŽon Keri rekao je danas da očekuje korake koji će umanjiti tenzije u Ukrajini sada kada je novi predsednik položio zakletvu.
DŽon Keri (foto Jutjub)

DŽon Keri (foto Jutjub)

Keri je novinarima u francuskoj rekao da je "uveren da ima načina za kretanje napred", a to uključuje pomoć Rusije da ubede separatiste da odlože oružje i da napuste zgrade koje su okupirali, prenela je agencija AP.
To očekivanje nije, rekao je Keri, nametanje strožijih sankcija Rusiji.
Prema američkom državnom sekretaru, veoma je važno početi ponovnu izgradnju Ukrajine, dodavši da postoji velika verovatnoća da dođe do obustave sukoba. Novi ukrajinski predsednik Petro Porošenko je danas u govoru posle inauguracije pozvao separatiste na istoku zemlje da polože oružje i rekao da će garantovati bezbedan povratak ruskih boraca kući. "Ja ne želim rat, ne želim osvetu. Želim mir i želim da zavlada mir. Molim vas, položite oružje i ja garantujem imunitet svima koji nisu okrvarili ruke", izjavio je Porošenko poslanicima parlamenta posle polaganja zakletve. Porošenko je istakao da neće biti kompromisa sa Rusijom po pitanju proevropskog stava i statusa poluostrva Krima. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA