Najnovije

KONTRAUDAR: Strelkov komandovao napad na Ukrajinsku vojsku

Kijevska hunta već počinje da oseća i shvata šta znači dolazak Igora Strelkova u Donjeck. Drugim rečima: da se preračunala kad je njegov odlazaka iz Slavjanska proglasila za svoju pobedu.
Borbe u Donjecku, foto: Vostok.rs

Borbe u Donjecku, foto: Vostok.rs

Danas su „strelkovci“ započeli napad na međunarodni aerodrom Donjecka koji od kraja maja drže jedinice ukrajinske armije i nacionalne garde. Nad aerodromom se već satima dižu veliki i gusti oblaci crnog dima, a kilometrima daleko čuju se eksplozije. Razgorela se ozbiljna bitka, a ukrajinski mediji tvrde da je Strelkov samo na jednom delu fronta u borbu ubacio sedam oklopnih vozila za pešadiju i jedan oklopni transporter. Ovim napadom je vojni vrh DNR pokazao hunti da se više neće samo braniti.
Okršaj na aerodromu - Bataljon Samoodbrane "Vostok"
Isto je potvrdio i premijer Donjecke republike, Aleksandar Borodaj, saopštivši da se sprema delimična avakuacija nekih kvartova Donjecka. Objasnio je da se DNR sprema za nastavak rata i da je prinuđena na taj korak da bi zaštitila civilno stanovništvo. Borodaj je istovremeno zamolio Rusiju da bude spremna da primi desetine i stotine hiljada novih izbeglica.
Pogledajte i ovo:Samoodbrana Donjecka zarobila ukrajinski bombarder: Napokon imamo avijaciju(VIDEO) Dignuti u vazduh mostovi kod DonjeckaČETNICI PORUČUJU IZ DONJECKA: Živi smo i zdravi!
Izvor: Fakti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA