Најновије

КОНТРАУДАР: Стрелков командовао напад на Украјинску војску

Кијевска хунта већ почиње да осећа и схвата шта значи долазак Игора Стрелкова у Доњецк. Другим речима: да се прерачунала кад је његов одлазака из Славјанска прогласила за своју победу.
Борбе у Доњецку, фото: Vostok.rs

Борбе у Доњецку, фото: Vostok.rs

Данас су „стрелковци“ започели напад на међународни аеродром Доњецка који од краја маја држе јединице украјинске армије и националне гарде. Над аеродромом се већ сатима дижу велики и густи облаци црног дима, а километрима далеко чују се експлозије. Разгорела се озбиљна битка, а украјински медији тврде да је Стрелков само на једном делу фронта у борбу убацио седам оклопних возила за пешадију и један оклопни транспортер. Овим нападом је војни врх ДНР показао хунти да се више неће само бранити.
Окршај на аеродрому - Батаљон Самоодбране "Восток"
Исто је потврдио и премијер Доњецке републике, Александар Бородај, саопштивши да се спрема делимична авакуација неких квартова Доњецка. Објаснио је да се ДНР спрема за наставак рата и да је принуђена на тај корак да би заштитила цивилно становништво. Бородај је истовремено замолио Русију да буде спремна да прими десетине и стотине хиљада нових избеглица.
Погледајте и ово:Самоодбрана Доњецка заробила украјински бомбардер: Напокон имамо авијацију(ВИДЕО) Дигнути у ваздух мостови код ДоњецкаЧЕТНИЦИ ПОРУЧУЈУ ИЗ ДОЊЕЦКА: Живи смо и здрави!
Извор: Факти

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА