Najnovije

SKOPLJE: Istovremeni protesti Makedonaca i Albanaca, policija u pripravnosti

Policija u Skoplju u stanju je pripravnosti pošto su i albanski i makedonski aktivisti za petak najavili proteste, nakon prošlonedeljnih nemira povodom presuda u slučaju "Monstrum", piše Balkanska mreža za istraživačko novinarstvo.
Situacija u Makedoniji se ne smiruje, za petak najavljeni paralelni protesti, foto: Dnevnik.mk

Situacija u Makedoniji se ne smiruje, za petak najavljeni paralelni protesti, foto: Dnevnik.mk

Kako prenosi BIRN, portparol policije Ivo Kotevski naveo je da policija "pomno prati društvene mreže" uoči mogućih nedozvoljenih protesta u petak i upozorio da se "nasilni ispadi ne mogu tolerisati". Društvenim mrežama se pod naslovom "Makedonija za Makedonce" proširio poziv na demonstracije u petak popodne ispred zgrade Vlade "kako bi pokazali da nisu podstanari u sopstvenoj državi". Taj protest je najavljen kao odgovor na pozive Albancima da se u isto vreme u petak ponovo okupe u opštini Čair, gde većinom žive Makedonci, i još jednom demonstriraju protiv presude kojom su šestorica Albanaca osuđena na kazne doživotnog zatvora zbog ubistva petorice Makedonaca. Početne tačke oba skupa su međusobno udaljene svega hiljadu metara.
Pročitajte još:Makedonci prete Albancima: Osetićete sav naš gnev!„Hajde da se skupimo i da sačekamo proklete Albance…“Albanci u sred Skoplja vikali „Alahu akbar“!
Prošlog petka na ulicama Skoplja izbili su sukobi kada je nekoliko hiljada Albanaca, uglavnom mladih, nezadovoljnih presudama u slučaju "Monstrum", pokušalo da upadne u Krivični sud u Skoplju, ali ih je u tome sprečila policija. Povređeno je 20 policajaca i nepoznat broj demonstranata, a policija je upotrebila suzavac, šok bombe i vodene topove kako bi rasterala demonstrante. Izvor: Vesti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA