Najnovije

Gaši: Ko gradi ilegalne trgove, biće krivično gonjen!

PRIŠTINA – Ministar životne sredine i prostornog planiranja Kosova Dardan Gaši izjavio je da će u skladu sa zakonom Priština krivićno goniti sve graditelje ilegalnih trgova na severu Kosova.
Krivično delo (Foto: juntston.eu)

Krivično delo (Foto: juntston.eu)

„Aktivnosti poslednjih dana u Mitrovici, kao što su zidanje parkova, trgova i barikada, su ilegalni akti i kao takvi su u suprotnosti sa zakonima na snazi u Republici Kosovo, odnosno sa Zakonom o izgradnji i Zakonom o prostornom planiranju”, saopštio je Gaši. Prema njegovim navodima, takvo ponašanje ne samo da je nelegalno, već se smatra i krivićnim delom, a oni koji su u to ukljućeni, nezavisno od funkcija koje imaju, dovode sebe u situaciju da budu krivićno gonjeni. „Treba istaći da krivično gonjenje neće mimoići ni građevinske kompanije”, dodaje se u izjavi. „U ime Vlade Kosova i Ministrstva životne sredine i prostornog planiranja tražimo od svih aktera da se uzdrže od jednostranih dela i da sačekaju proces razgovora koji se događa u Prištini i u Briselu”, dodao je Gaši. Pročitajte još:Đurić i Tahiri bez dogovora o „parku prijateljstva“A SAD I ZVANIČNO: Uslov za EU – potpuno odricanje od Kosova! On je naveo i da je Vlada Kosova odlućna u nameri da sprovodi zakone koji su snazi na celoj teritoriji Kosova i da aktivno traži rešenja koje će poštovati interese građana i zakone Kosova.
Sredinom juna, na sredini glavnog Ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici uklonjena je betonska barikada, a potom su odmah lokalni zvaničnici postavili betonske žardinjere, klupe i taj prostor nazvali „Park mira”. Posle toga je kod mosta na Ibru počela izgradnja pešačke zone i Trga Cara Lazara.
Albanci su potom pre nekoliko dana u multietničkim naseljima u severnoj Kosovskoj Mitrovici postavili žardinjere koje su nazvali trgovima i dali im imena Adem Jašari (komandant OVK) u Bošnjačkoj mahali i Trg OVK, u naselju Suvi Do. Izvor: Beta

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA