Najnovije

SNS traži anketni odbor o ranijim nepogodama

BEOGRAD - Poslanička grupa Srpske napredne stranke (SNS) pokrenuće inicijativu da se formira anketni odbor koji bi trebalo da utvrdi kako su se trošila sredstva u svim opštinama i gradovima koji su ranije pogođeni elementarnim nepogodama, rekao je danas šef poslaničke grupe te partije Zoran Babić.
Zoran Babić - kontrolor (foto Jutjub)

Zoran Babić - kontrolor (foto Jutjub)

“Anketni odbor će se baviti i trošenjem sredstava za obnovu Kraljeva, Jaše Tomića, kao i za obnovu posle zemljotresa u Mionici odnosno u svim opštinama i gradovima koje su pogodile elementarne nepogode, i to će biti još jedna instanca, a Skupština Srbije nema samo zakonodavnu već i kontrolnu ulogu”, rekao je Babić u parlamentu gde se raspravlja o amandmanima na Leks specijalis. Poslanička grupa Demokratske stranke (DS) juče je predala predlog predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković za formiranje anketnog odbora čiji bi zadatak bio da utvrdi činjenice i okolnosti koje su dovele do ljudskih žrtava, materijalne i nematerijalne štete u nedavnim poplavama. “Vidim da su se kolege koje su prvo predložile tako nešto, utišale na proširenje tog anketnog odbora. Evo ja se obavezujem da će SNS u skladu sa poslovnikom pokrenuti inicijativu da se formira takav anketni odbor”, dodao je Babić.
Pročitajte još:Krasić: Posle 12 godina jasno je da su prave reči „teror i tortura“
Kako je rekao, SNS je spremna i voljna da se na sve moguće nepravilnosti stavi tačka i da se postupak obnove zemlje učini transparentnim i bude pod kontrolom Narodne skupštine. Poslanička grupa Demokratske stranke je u obrazloženju predloga za formiranje anketnog odbora navela da bi taj odbor trebalo da razjasni sve dileme u vezi sa postojanjem odgovornosti ljudskog faktora, odnosno da li je postojala mogućnost pravovremenog obaveštenja i evakuisanja stanovništva sa ugroženih područja kako bi se izbegle ljudske žrtve, materijalna i nematerijalna šteta. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA