Најновије

СНС тражи анкетни одбор о раниjим непогодама

БEOГРAД - Посланичка група Српске напредне странке (СНС) покренуће инициjативу да се формира анкетни одбор коjи би требало да утврди како су се трошила средства у свим општинама и градовима коjи су раниjе погођени елементарним непогодама, рекао jе данас шеф посланичке групе те партиjе Зоран Бабић.
Зоран Бабић - контролор (фото Јутјуб)

Зоран Бабић - контролор (фото Јутјуб)

“Aнкетни одбор ће се бавити и трошењем средстава за обнову Kраљева, Jаше Tомића, као и за обнову после земљотреса у Mионици односно у свим општинама и градовима коjе су погодиле елементарне непогоде, и то ће бити jош jедна инстанца, а Скупштина Србиjе нема само законодавну већ и контролну улогу”, рекао jе Бабић у парламенту где се расправља о амандманима на Лекс специjалис. Посланичка група Демократске странке (ДС) jуче jе предала предлог председници Скупштине Србиjе Mаjи Гоjковић за формирање анкетног одбора чиjи би задатак био да утврди чињенице и околности коjе су довеле до људских жртава, материjалне и нематериjалне штете у недавним поплавама. “Видим да су се колеге коjе су прво предложиле тако нешто, утишале на проширење тог анкетног одбора. Eво jа се обавезуjем да ће СНС у складу са пословником покренути инициjативу да се формира такав анкетни одбор”, додао jе Бабић.
Прочитајте још:Красић: После 12 година јасно је да су праве речи „терор и тортура“
Kако jе рекао, СНС jе спремна и вољна да се на све могуће неправилности стави тачка и да се поступак обнове земље учини транспарентним и буде под контролом Народне скупштине. Посланичка група Демократске странке jе у образложењу предлога за формирање анкетног одбора навела да би таj одбор требало да разjасни све дилеме у вези са постоjањем одговорности људског фактора, односно да ли jе постоjала могућност правовременог обавештења и евакуисања становништва са угрожених подручjа како би се избегле људске жртве, материjална и нематериjална штета. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА