Najnovije

JASNA PORUKA MOSKVI IZ BERLINA: Merkelova se zalaže za sankcije Rusiji

BERLIN - Nemačka kancelarka Angela Merkel zalaže se za brže privredne sankcije Evropske unije prema Rusiji, preneli su danas nemački mediji izjavu zamenika portparola nemačke vlade Georga Štrajtera.
Foto: Pakistan Tudej

Foto: Pakistan Tudej

On je rekao da Merkelova, pošto Moskva "ne pokazuje interes" za razrešenje pada maleziskog aviona , smatra brze evropske odluke nužnim i dodao da nemački kancelar podržava jučerašnje odluke diplomatija EU o novom pooštrenju sankcija prema Rusiji. Još oštrije prema Rusiji izjasnila se i jedna portparolka nemačkog Ministarstva inostranih poslova, koja je rekla "Rusija je puno toga obećala, a nije ništa uradila" i dodala "sada je dosta". Na pitanje da li bi se u okviru sankcija prema Moskvi, Rusima moglo oduzeti pravo organizovanja svetskog prvenstva 2018. godine. Štrajter je rekao da do tada ima još četiri godine i da "sada postoje urgentniji problemi od toga." "Osim toga, o tome ne odlučuje nemačka vlada", rekao je Štrajter.
Pročitajte i:Zapad Srbiji: Ne zanimaju nas vaši interesi, imate rok do 1. septembra da uvedete sankcije Rusiji!Ruskim oligarsima Putin strašniji od američkih sankcijaEvo zašto Vašington ne voli sankcije uvedene Moskvi…
Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA